5 activități pentru zilele friguroase de toamnă

Zilele de toamnă sunt adesea înnorate, ceea ce ne reduce considerabil numărul opțiunilor de petrecere a timpului liber afară. Însă asta înseamnă și că a sosit timpul pentru hobby-uri care pot fi practicate și în căldura și liniștea propriei case. Avantajul? Poți face lucrurile preferate în timpul liber, fără să depinzi de capriciile vremii!

1.    Plimbări în momentele însorite

Deși toamna este adesea un anotimp înnorat și ploios, uneori mai avem noroc și de vreme însorită. Asta înseamnă că trebuie să profităm de fiecare rază de soare și să facem o plimbare pentru a ne încărca bateriile pentru la iarnă și a ne bucura de căldura soarelui. Toamna mai este și un anotimp ideal pentru călătorii, în special în prima jumătate, datorită bogăției de culori din natură care ne încântă privirea. Însă nu te lăsa demotivat de pătura de nori dacă ai chef să explorezi împrejurimile. Pune-ți haine călduroase și ieși totuși să iei o gură de aer proaspăt pentru a-ți îmbunătăți instantaneu starea de spirit.

2.    Pregătitul de checuri și prăjituri

Însă dacă vremea mohorâtă te împiedică să ieși din casă, atunci e momentul potrivit pentru activități distractive și relaxante în confortul propriului apartament. Dacă ești fan bunătăți preparate în casă, îți poți implica întreaga familie într-o după-amiază de gătit împreună. Poți pregăti la cuptor atât preparate dulci, cât și sărate, folosind rețetele tale preferate. Căldura cuptorului și aromele răspândite în întreaga încăpere îți vor da o stare de bine și te vor face să uiți pentru câteva clipe de stresul acumulat peste săptămână. Gătitul este un hobby relaxant, care are marele avantaj că se lasă cu un rezultat de-a dreptul delicios. Prepară-ți și o cană de ceai aburind, care merge numai bine cu prăjitura caldă tocmai scoasă din cuptor, ia-ți din dulap o pătură pufoasă și călduroasă și acordă-ți câteva momente pentru tine și pentru starea ta de bine.

3.    Seri de film acasă

Pe măsură ce zilele devin tot mai scurte și întunecate, tendința este să te retragi în confortul propriei case și să îți ocupi timpul cu activități plăcute, care să te facă să uiți de vremea friguroasă. În astfel de situații, serile petrecute la un film bun, singur sau alături de cei dragi, sunt una dintre primele idei care îți vin în minte. E o ocazie numai bună să te încolăcești pe canapea într-o pătură pufoasă și să te răsfeți cu un film sau cu un serial. Astfel, uiți instantaneu de vremea de afară și te relaxezi cu o activitate plăcută chiar la tine acasă.

4.    Creat goblenuri cu diamante

Serile lungi și întunecate de toamnă sunt numai bune pentru activitățile care îți solicită creativitatea. Dacă te atrag artele vizuale, dar nu ai încercat niciodată să realizezi propriul tău tablou, îți recomandăm cu mare căldură goblenurile cu diamante. Tehnica este foarte simplă și ușor de înțeles pentru oricine. Primești un set care conține o pânză șablonată, mici ștrasuri colorate și un stilou special pentru aplicarea acestora pe pânză. Având în față o pânză prevăzută cu simboluri și câmpuri care să te ghideze, tu nu mai trebuie decât să aplici ștrasurile la locul potrivit. E o activitate captivantă, cu rezultate impresionante, dar care îți solicită și răbdarea, și îndemânarea. Pe măsură ce progresezi, vei vedea cum îți îmbunătățești ambele capacități și cum rezultatul strălucitor ți se dezvăluie ștras cu ștras în fața ochilor.

5.    Pictatul pe numere

Dacă preferi mai degrabă lucrul cu acrilice și pensule, atunci o activitate creativă mai potrivită pentru tine sunt picturile pe numere. O plimbare afară pe covorul de frunze roșiatice îți va obosi în mod plăcut trupul, însă activitățile creative îți încântă și ocupă mintea, ajutând-o să se relaxeze total. În setul de pictură pe numere de la noi găsești o pânză prevăzută cu șablonul motivului ales de tine și un set de culori acrilice și pensule de diferite mărimi. Tu nu trebuie decât să te lași ghidat de câmpurile numerotate și să le umpli folosind culoarea potrivită. Partea cea mai bună este că nu ai nevoie de pic de talent la pictură sau experiență. Cu această tehnică, oricine poate produce o operă de artă demnă de a fi expusă pe peretele din sufragerie sau dormitor și admirată de toți oaspeții.

Cum să alegi motivul potrivit

Indiferent dacă te decizi pentru un goblen cu diamante sau un tablou pe numere, PicteazaPoza îți oferă numeroase motive din care să alegi, de la animale la peisaje din natură, până la obiective turistice și orașe din întreaga lume. E foarte simplu să găsești ceva pe plac, iar în cazul în care vrei să creezi un tablou personalizat, îți oferim opțiunea să încarci propria fotografie, iar noi îți trimitem o pânză prevăzută cu șablonul care să te ajute să o recreezi chiar cu mâna ta.

Deși toamna nu este neapărat cel mai vesel și însorit anotimp, acesta nu este un motiv să lași vremea să îți influențeze negativ starea de spirit. Sunt atâtea activități plăcute pentru timpul liber care îți stau la dispoziție să le descoperi și să te simți mai energizat, relaxat și bucuros. Și, dacă reușești să și creezi ceva, îți garantăm că bucuria va fi înzecită!