Adu magia celor mai vizitate monumente ale lumii direct la tine în sufragerie

În întreaga lume sunt nenumărate locuri impresionante care merită să fie văzute măcar o dată în viață. Patrimoniul Mondial UNESCO reprezintă un punct bun de plecare pentru amatorii de călătorii și cultură. Lista reprezentativă a Patrimoniului Mondial este însă atât de lungă, încât pare că nu îți ajunge o viață de om să vizitezi tot ce ți-ai dori. Însă nu fi trist, căci avem alternativa perfectă pentru tine. Adu frumusețea monumentelor UNESCO direct la tine acasă prin tablouri originale, gata de agățat pe perete. Fie că e o pictură pe numere dimensiuni mari sau mici, cu siguranță că va fi obiectul principal de atracție din camera ta de zi.

Monumente UNESCO din întreaga lume

Patrimoniul Mondial UNESCO cuprinde un număr mare de locuri speciale din întreaga lume. În majoritatea țărilor se găsește cel puțin un loc menționat pe lista UNESCO. Inclusiv în țara noastră de origine, Cehia, se regăsesc 16 astfel de locuri și monumente unice, care abia așteaptă să fie descoperite. Așadar, dacă nu ți-ai făcut încă planuri pentru viitoarea vacanță, ce-ar fi să arunci o privire peste lista reprezentativă a Patrimoniului Mondial UNESCO și să vezi ce îți face cu ochiul.

Patrimoniul UNESCO în Europa

Patrimoniul UNESCO cuprinde multe locuri și monumente celebre pe întreg continentul european. Mai jos găsești o listă cu unele dintre cele mai îndrăgite:

  1. Barcelona este una dintre destinațiile turistice de top din Europa, unde poți admira operele faimosului arhitect, Antoni Gaudí.
  2. La doar câteva ore distanță de Cehia găsești impresionantul oraș austriac, Salzbug, locul de naștere al compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart.
  3. Parcul Național Lacurile Plitvice din Croația, o destinație îndrăgită de mulți iubitori de natură.

La acestea se adaugă sute de alte locuri și monumente reprezentative pe tot teritoriul Europei.

Patrimoniul UNESCO în întreaga lume

Însă nu doar Europa oferă un număr impresionant de locuri spectaculoase. Iată aici o scurtă listă a câtorva dintre cele mai cunoscute monumente UNESCO de pe alte continente:

  1. Machu Picchu în America de Sud, orașul incaș din Peru
  2. Celebrul mausoleu Taj Mahal din India
  3. Marele Zid Chinezesc
  4. Cupola Stâncii din Ierusalim
  5. Armata de Teracotă din China
  6. Podul Golden Gade din San Francisco, SUA.

Ești gata pentru următoarea vacanță? Ce ai zice să incluzi pe lista ta una dintre aceste atracții celebre:

Colosseumul din Roma

Dacă se întâmplă să vizitezi Italia, mai precis capitala sa, Roma, atunci nu trebuie să ratezi cu niciun preț Colosseumul. Cu istoria sa impresionantă, reprezintă unul dintre cele mai importante monumente rămase moștenire din cultura romană. Colosseumul este cap de listă  în rândul atracțiilor din capitala italiană și cu siguranță că nu va dezamăgi niciun amator de istorie și cultură.

Catedrala Notre-Dame

Această catedrală din Paris este reprezentativă pentru arhitectura gotică franceză și un loc marcat de o istorie impresionantă. Frumusețea ei este apreciată atât de cei care iubesc arhitectura, cât și de publicul larg.

Opera din Sydney

La început de secol 20 încep să se contureze noi stiluri arhitecturale moderne. O construcție remarcabilă din această perioadă este Opera din Sydney, o capodoperă de neconfundat prin forma și designul îndrăzneț. Interesant de știut este și că Opera din Sydney găzduiește cea mai mare orgă mecanică din lume, alcătuită din 10.154 de tuburi.

Creează propriul tablou

Locuri unice, fermecătoare se găsesc pe întreg mapamondul. Dacă îți dorești să retrăiești bucuria vizitării unui loc nou într-o vacanță, avem o sugestie numai bună pentru tine. Ce ai zice să recreezi atmosfera acestor momente chiar la tine acasă cu un tablou pictat de mâna ta? Nu îți face griji, pentru asta nu ai nevoie nici de talent artistic, nici de abilități ieșite din comun. Cu ajutorul picturii pe numere te lași ghidat de câmpurile numerotate și imortalizezi pe pânză motive demne de un adevărat artist.

Alege-ți motivul preferat înfățișând unul dintre numeroasele locuri de pe lista reprezentativă a Patrimoniului Mondial UNESCO și decorează-ți casa sau biroul cu un tablou unic, realizat chiar de tine!

Dacă ești un spirit aventurier, care visează să viziteze toate aceste locuri, o poți face simplu și rapid printr-un tablou pe numere. În galeria noastră te așteaptă numeroase motive cu locuri impresionante din întreaga lume. Tu ți-ai ales deja favoritul?