Banksy: autorul unor opere unice, învăluite de mister

Banksy este un pseudonim sub care celebrul artist graffiti din Anglia își prezintă operele de artă lumii întregi. Creațiile sale împânzesc ziduri, asfalturi, chiar și porți din lumea întreagă. Însă pe cât de unică și cunoscută este arta sa, pe atât este de misterios și controversat artistul din spate.

Banksy: celebrul artist stradal

Banksy este o adevărată legendă și un artist graffiti cu un stil inconfundabil. Și-a început cariera în anii 1990, pe scena creativă underground din Bristol, urmând ca operele sale să se răspândească pe tot mapamondul. Dat fiind că arta stradală poate fi transferată cu greu într-o galerie, în expozițiile artistului sunt afișate doar replici autentice. Ba chiar, operele sale există și sub formă de tablouri, care se pot cumpăra pentru decorarea propriei locuințe. Arta lui Banksy este celebră pentru ilustrarea unor subiecte controversate și probleme din societatea contemporană.

Cine este Banksy?

Nu se știe care este adevărata identitate a artistului, însă au existat numeroase speculații cu privire la persoana care se ascunde în spatele acestui pseudonim.

Se bănuiește că artistul elvețian, Maître de Casson, este omul din spatele acestui fenomen, însă artistul neagă astfel de presupuneri. Așadar, nu ne rămâne decât să încercăm fiecare pentru noi înșine să speculăm cu privire la identitatea lui Banksy.

Deși tematicile abordate de artist sunt foarte specifice, opera sa se bucură de apreciere în întreaga lume. Dacă și tu ești fan Banksy, poți alege să comanzi un poster de-al celebrului artist într-un kit pictură pe numere și să îți decorezi casa cu un obiect unic, cu poveste.

Decorațiuni interioare moderne

Pe lângă posterele din galerie, îți poți alege orice altă operă a lui Banksy pentru a o transpune într-o pictură pe numere. La final, poți fi sigur că un astfel de tablou care ilustrează subiecte controversate din societatea modernă o să atragă atenția oricui îți trece pragul. Tematica rămâne la latitudinea ta, întrucât noi îți putem pregăti șablonul după orice fotografie dorești.

Creează propria operă de artă.

Dacă vrei și tu să calci pe urmele lui Banksy, dar simplul gând de a picta un tablou de la zero ți se pare foarte intimidant, încearcă pictura pe numere după o fotografie la alegere. Primești de la noi pânza-șablon cu motivul ales de tine, pe care să îl pictezi conform câmpurilor numerotate. Setul include:

  • culori acrilice
  • pensule de pictat
  • pânza-șablon

Tot ce ai de făcut este să treci la treabă. Cu fiecare câmp pictat, vei vedea cum motivul ales ți se dezvăluie treptat, treptat în fața ochilor. Pe picteazapoza.ro, oricine poate deveni artist, indiferent dacă a mai pus vreodată mâna pe o pensulă sau nu!

Arta nu este doar frumoasă, ci și terapeutică. Dacă vrei să treci de la un simplu admirator la stadiul de artist, aruncă o privire peste motivele noastre inspirate de arta lui Banksy și alege-ți preferatul.