Ce dimensiune să aleg pentru prima pictură pe numere?

Pictura pe numere este activitatea perfectă prin care te poți relaxa și uita de orice altceva timp de ore întregi. Totuși, sunt câteva lucruri de care e bine să ții cont dacă ești începător și îți comanzi primul tablou pe numere. Alegând dimensiunea și modelul potrivite, vei fi motivat să finalizezi tabloul și să lucrezi la el cu plăcere.

Pictură pe numere pe pânză.

Nu trebuie să fii artist ca să creezi propria pictură pe pânză. Cu ajutorul șablonului compus din câmpuri numerotate, oricine poate realiza tablouri impresionante, indiferent de vârstă sau experiență. Șablonul te ghidează pas cu pas, pentru ca tu să obții la final o pictură originală și estetică, creată chiar de mâna ta.

Principiul de funcționare este simplu: tu alegi motivul preferat, iar noi îți pregătim o pânză cu șablonul ales, formată din câmpuri numerotate. Fiecărui număr îi corespunde o culoare, așa că tu nu trebuie decât să umpli câmpurile folosind culoarea corespunzătoare din tuburile numerotate.

Nu e nicio tehnică complicată sau teorie de înțeles; nu trebuie decât să iei pensula în mână și să treci la treabă.

Kitul de la noi conține toate ustensilele de care ai nevoie, și anume:

  • Pânza numerotată
  • Acrilice în culorile necesare pentru realizarea tabloului ales
  • Pensule de diferite mărimi.

 

Cum să aleg motivul potrivit?

Dacă ești novice într-ale pictatului pe numere, este esențial să alegi un motiv suficient de simplu și o dimensiune mai mică. Cele mai mici dimensiuni de tablouri pe care le oferim sunt de 40x50 cm sau 40x60 cm. Începând cu o pânză de dimensiuni mai mici, te poți obișnui cu tehnica și bucura mai repede de rezultatul final.

Dacă te-a prins pictura pe numere, data viitoare poți încerca să realizezi și tablouri mai mari. Distracția este garantată.

Pe lângă dimensiune, și motivul ales joacă un rol important. Ca începător, mergi la sigur alegând motive mai facile. Acestea sunt un punct excelent din care să începi pentru că sunt compuse din câmpuri mai mari și au mai puține numere. Însă chiar dacă ești novice, nu trebuie să eviți motivele mai complexe dacă îți fac cu ochiul. Trebuie doar să te gândești bine înainte dacă ești dispus să lucrezi cu suficientă răbdare și migală la un tablou cu multe câmpuri mici de diferite culori. Ține cont că s-ar putea să te frustreze la început, mai ales dacă rezultatul începe să se contureze abia după multe ore de pictat.

Tocmai din acest motiv recomandăm începătorilor să aleagă mai întâi tematici mai simple. În cazul acestora, motivul ți se dezvăluie în fața ochilor după doar câteva mișcări din pensulă. De îndată ce ai realizat primul tablou, îți va fi mult mai ușor să treci la motive mai complexe. De exemplu, tablourile realizate după o fotografie proprie sunt o alternativă populară. Odată ce ai pictat deja primul tablou după un model din galeria noastră, poți trece la următorul nivel pictând propria poză.

Picturi pe numere cu sașiu.

Pictura pe numere pe o pânză montată pe sașiu nu este doar pentru începători. Când comanzi un set de pictură de la noi, îți oferim de fiecare dată două opțiuni: fie comanzi pânza simplă, rulată, fie pânza montată pe un cadru din lemn. Pânza pe sașiu are foarte multe avantaje. În primul rând, nu trebuie să te gândești cum o fixezi. Pune-o pe masă sau pe un șevalet și ești gata să treci la treabă. Când ai terminat, poți să agăți tabloul direct pe perete și ai astfel un obiect decorativ unic, realizat chiar de tine.

Pictura pe numere este o activitate distractivă pentru adulți și copii deopotrivă. Nu îți trebuie decât puțină curiozitate și răbdare și ești gata să mânuiești pensula ca un adevărat artist.