Cum susține pictura pe numere dezvoltarea copiilor

Pictura pe numere nu este doar un hobby și o activitate pentru adulți care ajută la combaterea stresului, ci poate fi benefică și în dezvoltarea copiilor mici. Pânza prevăzută cu un șablon format din câmpuri numerotate este un ghid de nădejde pentru oricine, indiferent de vârstă. Fiecare pânză vine la pachet cu pensule și culori acrilice, așa că nu ai altceva de făcut decât să deschizi pachetul și să te apuci de pictat – ideal pentru copii, care sunt întotdeauna nerăbdători să înceapă.

O activitate de timp liber sănătoasă

În epoca internetului și a aparatelor sofisticate, e greu să le mai oferi copiilor ceva care să îi distreze, care să nu implice uitatul la televizor sau un joc pe tabletă. Pictura pe numere însă e un ajutor de nădejde, pentru că îi solicită atenția și îndemânarea micuțului tău, fără să îl plictisească rapid. Mai mult, îi stimulezi pe această cale și creativitatea și răbdarea și vei constata cu satisfacție că atât băiețeii, cât și fetițele ajung să iubească așa tare pictatul pe numere, încât ajunge să devină activitatea lor preferată de timp liber.

Susținere în dezvoltarea motricității

Pictura pe numere îi învață pe copii atât cum să se folosească de ustensilele de pictat și de culorile acrilice, cât și cum să își coordoneze mișcările pentru realizarea tabloului pe numere. Nu are nicio importanță dacă nu umplu câmpurile numerotate cu precizie, important este procesul în sine și bucuria de a picta. Cu modelele noastre concepute special pentru cei mici, îți susții copilul să își dezvolte îndemânarea și îi încurajezi creativitatea.

Relaxare și reducerea tensiunii

Chiar și copiii mici au nevoie să se relaxeze și să reducă tensiunea acumulată peste zi. Pictând pe numere, se concentrează atât de mult pe activitate, încât uită de supărări sau micile frustrări. Un astfel de beneficiu de neprețuit nu este garantat de orice activitate destinată copiilor.

Îmbunătățirea capacității de concentrare

Capacitatea de concentrare este esențială în realizarea unui tablou pe numere. Copiii sunt de regulă motivați de un scop anume și le place să primească laude, așa că își vor da străduința să producă un tablou perfect. Un motiv îndrăgit de majoritatea copiilor sunt animalele, în special animalul preferat.

Activitate de grup

Pictura pe numere nu trebuie să fie o activitate solitară. De fapt, micuțul tău poate picta alături de părinți, bunici sau împreună cu alți copii. De asemenea, poate lucra la același tablou ca prietenii lui de aceeași vârstă, iar la final își pot compara rezultatele.

Gestionarea situațiilor neprevăzute

Atunci când fac o greșeală, mulți copii sunt devastați și au impresia că întreaga lor lume se prăbușește. Pictura pe numere îi învață pe cei mici că orice greșeală este reparabilă și nu doar acoperind-o cu o altă culoare.

Sugestii de tablouri

Când au o conexiune cu motivul pictat, copiii sunt și mai motivați să se dedice în totalitate creației lor. În galeria noastră găsești nenumărate motive pe placul celor mici, precum personajele preferate din desenele animate, personaje de basm sau animale. Copiii mai mari pot alege să picteze tablouri mai complexe, înfățișând personaje din Regatul de gheață, Harry Potter, Marvel sau poate chiar o mașină.

În cazul copiilor mici, un tablou cu animalul preferat este o alegere extraordinară, care le stârnește curiozitatea. De la cățeluși, pisicuțe, ursuleți de pluș și până la animale acvatice sau creaturi fantastice precum unicornii, poți fi sigur că vei găsi în galeria noastră ceva care să îl captiveze pe micuțul tău.