Cum să alegi fotografia potrivită?

Te-ai decis să pictezi un tablou după o poză proprie? Noi suntem gata să te ajutăm să creezi șablonul perfect pentru ca tu să treci la treabă. Știi deja ce fotografie ai vrea să ne trimiți?

Alegerea fotografiei este o etapă importantă, întrucât rezultatul final depinde de calitatea pozei. Am adunat aici pentru tine o serie de sfaturi și recomandări privind alegerea fotografiei potrivite. Dispunem de o gamă de până la 700 de culori diferite și îți garantăm cele mai bune rezultate de pe piață în materie de pictură pe numere. Însă este esențial ca tu să selectezi cu grijă imaginea dorită, care să aibă o rezoluție suficient de bună pentru ca noi să îți putem oferi un produs de înaltă calitate.

AȘA DA:

  • Fotografii cu o dimensiune de minim 100kB sau mai mult (dacă poza are totuși o dimensiune mai mare de 100kB, dar este încețoșată sau nefocalizată, îți recomandăm să alegi o fotografie de dimensiuni mai mari și de o calitate mai bună).
  • Fotografia trebuie să fie focalizată.
  • Fața persoanei/persoanelor din fotografie trebuie să fie bine luminată, cu suficiente detalii și în prim-plan (fețele mici, din plan secund, tind să dispară în șablonul de pictură pe numere).
  • Fundalul este încețoșat (o fotografie cu fundal încețoșat arată impresionant și permite detaliilor din prim-plan să se evidențieze și mai bine. Mai mult, asta înseamnă și mai puțină muncă pentru tine când te vei apuca de pictat).
  • Pentru picturile pe numere, cele mai potrivite fotografii sunt fotografiile cu mult detaliu, cu un cuplu, o familie, o persoană sau un animal de companie în prim-plan, în care chipul persoanei/persoanelor/animalului respectiv ocupă cel mai mult spațiu din poză. O astfel de fotografie este ideală pentru transpunerea pe o pânză numerotată. Peisajele cu natura sau peisajele urbane, natura moartă, clădirile sau chiar și fructele preferate sunt alte motive potrivite și ușor de pictat.

  1. Portret cu fundal încețoșat
  2. Animalul de companie preferat
  3. Grup restrâns de persoane, bine focalizate, fotografiate de la brâu în sus
  4. Persoană fotografiată de sus până jos
  5. Fotografie de studio
  6. Portret bine detaliat, cu fundal încețoșat

 

AȘA NU:

  • Fotografii întunecate. Personajele în umbră nu se transpun bine pe pânza numerotată, în special dacă au umbre pe față.
  • Fotografii supraexpuse. Pozele cu prea multă lumină au culori nenaturale, iar acest lucru nu va arăta bine pe pânză.
  • Personaj cu fața în umbră sau în lumina soarelui. Imaginea rezultată pe simulare va fi plină de pete și nu se pretează la pictura pe numere.
  • Fețe prea mici, în plan secund.
  • Prea multe personaje. Un grup mare, de peste 5 persoane, nu se pretează la transpunerea pe pânza numerotată, iar la final chipul fiecăruia va arăta nenatural. 
  • Fotografii nefocalizate, în care chipul personajului se contopește cu fundalul.  

Dacă primim fotografii cu prea multe detalii neclare, prea multe personaje fotografiate de departe sau chipuri care se contopesc cu fundalul, suntem nevoiți să luăm legătura cu clientul și să îl rugăm să ne trimită o altă poză, deoarece astfel de imagini nu duc la un rezultat satisfăcător.

  1. Fundal prea întunecat, care se contopește cu personajul din prim plan
  2. Prea multe personaje
  3. Fețe în umbră.
  4. Poză supraexpusă, personaje fotografiate prea de departe
  5. Poză prea întunecată
  6. Fotografie nefocalizată

 

Cum arată simulările de design după o poză nepotrivită?

Aruncă o privire peste exemplele de mai jos. În partea stângă este fotografia inițială, care nu îndeplinește criteriile de selecție enumerate mai sus, iar în partea dreaptă este simularea de design, care constituie șablonul după care vei realiza pictura pe numere.

 

nespravne-fotky-01

 1. și 2. – poze supraexpuse.

Pentru că fețele personajelor din fotografii nu sunt clare din cauza supraexpunerii, programul care generează simulările nu poate surprinde detaliile și trăsăturile chipului acestora.

 

nespravne-fotky-02

3. și 4. – fețe nefocalizate.

Personajele cu fețe nefocalizate, fără trăsături clar conturate, nu pot fi transpuse corespunzător de programul nostru și rezultatul final arată nenatural.

 

nespravne-fotky-03

5. și 6. – culorile personajelor principale se contopesc cu cele din fundal.

Poate că la prima vedere personajele din prim-plan par să aibă culori naturale, însă în realitate se contopesc cu cele din fundal. 

 

nespravne-fotky-04

7. și 8. – fotografii întunecate cu fețe umbrite.

Orice umbră de pe chipul unui personaj este transformată de programul nostru într-o zonă întunecată, imposibil de pictat. 

 

nespravne-fotky-05

9. și 10. – fotografii făcute de departe/prea mult fundal/personaje surprinse de la o distanță prea mare.

Fundalul fotografiei va fi transpus în detaliu, însă fețele personajelor vor fi încețoșate, fără detaliu și de nerecunoscut.

 

nespravne-fotky-06

11. și 12. – fotografii de calitate redusă, cu o dimensiune sub 100kB/poze cu rezoluție slabă.

Programul nostru nu va reuși să surprindă detaliile chipurilor personajelor, precum ochii, nasul și gura.

 

13. și 14. – poze cu prea multe personaje raportat la dimensiunea imaginii.

Programul nu va reuși să surprindă detaliile chipurilor, iar personajele vor fi de nerecunoscut.