Pictura pe numere - Sfaturi utile

Produsul nostru cel mai drag, cel prin care ne-am lansat pe piață, este pictura pe numere. Mulți clienți de ai noștri au, la fel ca și noi, o experiență îndelungată cu această tehnică. Citește mai departe ca să descoperi sfaturi practice de la noi, care fac pictura pe numere o activitate și mai ușoară și distractivă.

ÎNVAȚĂ SĂ LUCREZI CU ACRILICELE

Culorile noastre acrilice sunt foarte ușor de folosit. Se întind frumos și se usucă în doar două minute. Însă credem că nu strică să știi câteva trucuri de la profesioniști, ca să lucrezi și mai ușor cu ele:

 • Nu e nevoie să combini culorile din set. Fiecare recipient conține nuanța exactă de care ai nevoie pentru tabloul ales.
 • De asemenea, nu e nevoie să le diluezi cu apă. Dacă ți se pare totuși că e prea groasă culoarea, adaugă doar câteva picături de apă.
 • Ai pictat un câmp în culoarea greșită? Nu-ți face griji. Lasă culoarea să se usuce și pictează apoi peste, folosind culoarea corectă.
 • Nu știi cu ce culoare să începi? Poți începe cu orice culoare dorești, eventual cu cea preferată.

CE POT SĂ FAC DACĂ S-AU USCAT CULORILE?

 • Pentru a nu permite culorilor să se usuce, pune bine capacul la loc după ce le-ai folosit.
 • Dacă totuși ți se pare că vopseaua e prea groasă, câteva picături de apă o vor face din nou numai bună de pictat.
 • Dacă vreo culoare s-a uscat complet și nu mai poate fi diluată cu apă, poți comanda de la noi aceeași nuanță.
 • Dacă ți s-a terminat vreo culoare, îți mai trimitem un recipient gratuit, dacă ne scrii în decursul a maxim șase luni de la plasarea comenzii despre care e vorba.

AI NEVOIE DE UN SISTEM!

Se poate dovedi extrem de util să te gândești de dinainte cum vrei să lucrezi la proiectul tău artistic și să te ții de plan!

Poți, de pildă:

 • să începi cu o singură culoare, până ai acoperit toate câmpurile corespunzătoare. După aceea, poți trece la nuanța următoare și tot așa până când consumi toate culorile.
 • să începi din partea de sus a tabloului și să avansezi pe verticală. Avantajele aici sunt că poți vedea mai repede secțiuni complete din tabloul tău și că nu vei atinge din greșeală cu mâna vopseaua neuscată. Totuși, e bine de știut că, dacă pictezi în felul acesta, va trebui să alternezi și să speli pensulele mai des. Din acest motiv, noi preferăm prima abordare.

 

ÎNVAȚĂ SĂ MANEVREZI PENSULELE

Toate kiturile de pictură pe numere includ trei pensule diferite, care te ajută să pictezi cu ușurință orice tablou.

 • Pictează chiar și cele mai mici contururi folosind pensula noastră cu vârf rotunjit. Această pensulă mijlocie are o dimensiune confortabilă și îți permite să aluneci ușor peste câmpurile mai mici. Pentru suprafețele mari, cel mai bine e să alegi pensula mai mare, plată, ca să nu te chinui inutil cu o pensulă mică.
 • Vrei un rezultat precis și impecabil? Pentru asta, e nevoie să speli bine fiecare pensulă după folosirea unei culori, pentru a nu amesteca nuanțele. O pensulă care nu a fost bine spălată poate să strice mai multe nuanțe, iar rezultatul nu va fi cel așteptat. Dacă lași pensula să se usuce fără să o speli înainte, vopseaua se va întări și îți va fi mult mai greu să pictezi cu ea data viitoare.

PROTEJEAZĂ TABLOUL FINALIZAT

Vrei să te asiguri că tabloul tău va arăta minunat pe timp îndelungat? Mai jos găsești sfaturi despre ce poți face după ce ai terminat de pictat ultimul câmp:

 • Lasă tabloul să se usuce în poziție orizontală cel puțin o noapte înainte de a-l manevra.
 • Poți apoi să îl expui unde dorești, sau să aplici un vernis fixativ profesionist pentru a proteja culorile pe termen lung.