Goblenul cu diamante - Sfaturi utile

Goblenul cu diamante este un proiect artistic ce necesită multă migală și răbdare, dar rezultatele sunt atât de impresionante, încât merită tot efortul. Dacă ești la început de drum în arta goblenului cu diamante, îți sugerăm să începi cu pânze de dimensiuni mici și să vezi cum ți se pare, chiar dacă poate dura ceva până începi să vezi rezultatele. Mai jos, am adunat sfaturi utile de la clienți și de la experții noștri în goblen cu diamante, pentru a te ajuta să lucrezi cu și mai multă ușurință la tabloul tău strălucitor.

 

DESCOPERĂ CUM SĂ LUCREZI CU DIAMANTELE

Lucrul la un goblen cu diamante nu e deloc dificil. Totuși, câteva sfaturi utile nu strică și te vor ajuta să te bucuri și mai tare de procesul creativ:

  • Varsă o cantitate mică de diamante pe tăviță. Agită ușor tăvița pentru a le distribui mai uniform.
  • Aplică mai întâi diamantele de o culoare pe pânză înainte de a trece la următoarele culori. Astfel, eviți haosul și avansezi mai rapid.
  • E un pic mai complicat să aplici un ștras între două deja lipite pe pânză. E nevoie să apeși mai tare cu stiloul pentru a-l fixa bine la locul potrivit.

 

ÎNVAȚĂ CUM SĂ MANEVREZI STILOUL SPECIAL

Setul de goblen cu diamante de la noi conține un stilou special și ceară pentru aplicare, ceea ce face tot procesul de lucru floare la ureche.

  • Ai înmuiat stiloul în ceară, dar diamantele nu se lipesc? Mai încearcă o dată și ai grijă ca ceara să fie vizibilă pe vârful stiloului. Stiloul este gata de utilizare doar dacă vezi un mic bob de ceară pe vârf.
  • Știi că stiloul astfel pregătit poate aplica până la trei diamante? Asta îți oferă mai multă rapiditate și dibăcie, iar proiectul tău va fi gata cât ai bate din palme!

AI NEVOIE DE UN SISTEM

Ai o dată pânza, stratul protector, ștrasurile, stiloul de apucat, ceara specială, punguțele cu diamante, fel și fel de simboluri și o tăviță. Da, cu atâtea elemente, e ușor să te rătăcești în procesul creativ, dar cu un plan de lucru bine pus la punct, te poți concentra apoi doar pe partea distractivă și relaxantă!

  • Ai terminat de lucrat cu o culoare? Transferă diamantele rămase de pe tăviță într-o punguță și sigileaz-o pentru a nu împrăștia ștrasurile.
  • Pune o etichetă pe punguță cu simbolul corespunzător diamantelor, pentru a nu pierde timp inutil căutând simbolul care se potrivește data viitoare.
  • Începe să aplici diamantele dintr-un colț al tabloului. Dezlipește treptat filmul protector pe măsură ce avansezi. Dacă îl dezlipești în totalitate din prima, pânza cu strat adeziv nu va mai fi protejată de nimic, ceea ce permite acumularea de praf și mizerie.
  • Ai dezlipit prea mult film protector deodată? Reaplică filmul și presează cu podul palmei pentru a te asigura că se lipește la loc.

 

 Goblenul cu diamante este și mai distractiv cu accesoriile noastre. Ești gata să treci la nivelul următor al distracției?