Ce este pictura cu puncte?

DOTS

Ești în căutare de activități relaxante, care să te ajute să uiți de stresul acumulat peste zi? Vrei să te detașezi de ritmul rapid în care decurge viața și, în același timp, să produci o operă de artă originală, care să înfrumusețeze orice încăpere? Învață și tu cum să îți decorezi original sufrageria sau dormitorul cu tehnica punctului, care nu presupune să ai pic de experiență artistică sau talent. Sună bine? Citește mai departe și află cum poți să creezi primul tău tablou din puncte!

Poate că ai mai auzit că punctul reprezintă un element central în artele vizuale, cu un impact deosebit asupra operelor numeroșilor artiști plastici, reprezentativi pentru mișcările impresionistă și pointilistă, dar și în arta populară din diferite colțuri ale lumii și în numeroase opere de artă contemporane.

Cu siguranță că ai auzit de artiști celebri care au folosit tehnica punctului, precum Georges Seurat și Claude Monet, și ai remarcat folosirea acestui element în arta populară românească, dar și în cea a altor culturi. Mandalalele realizate pe piatră sunt un alt exemplu celebru care utilizează punctele de diferite forme, iar artiști contemporani precum Yayoi Kusama, Jorna Newberry și Miguel Endara au fiecare propriul său stil distinctiv, totuși au în comun utilizarea punctului ca element esențial în opera lor.

Noi cei de la PicteazaPoza.ro am creat pictura cu puncte ca o modalitate creativă și modernă de a te aduce mai aproape de maeștrii acestei tehnici și de a-ți oferi șansa să creezi chiar tu opere similare.

Crezi că e prea greu? Din contră! Indiferent câtă experință, talent sau timp ai la dispoziție, îți garantăm că pictura cu puncte este activitatea perfectă pentru tine.

Dacă te decizi să îți comanzi primul tablou, vei vedea că lucrurile nici că puteau să fie mai simple. Nu trebuie decât să îți alegi motivul care îți surâde cel mai tare, care va fi apoi pregătit sub forma unui șablon pe pânză (cu sau fără cadru de lemn) și va veni la pachet cu o cariocă fină în culoarea aleasă de tine.

Ce motiv să aleg pentru pictura cu puncte?

Avem numeroase modele pe care ți le punem la dispoziție. De la motive florale și abstracte, până la tablouri cu personaje celebre, alegerea îți aparține în totalitate! Totuși, dacă este primul tău proiect de acest gen, îți recomandăm să alegi un model potrivit, nu foarte dificil, care nu necesită mult timp pentru a fi finalizat, pentru a te familiariza și a-ți acorda timp să te bucuri de această tehnică. Pe măsură ce capeți experiență, poți alege motive din ce în ce mai complexe!

Înainte de a închide această fereastră, vrem să îți reamintim că dacă nu ai reușit să găsești nimic care să te atragă în galeria noastră, poți oricând să ne trimiți o fotografie proprie, iar noi ți-o transformăm într-un șablon, pentru ca tu să o recreezi din punctulețe. Ce altă amintire mai frumoasă pentru tine sau pentru cineva drag? Ți-am stârnit curiozitatea?

Cum creez primul meu tablou cu puncte? 

În primul rând, este important să îți acorzi puțin răgaz și să îți organizezi un colț în casă unde să te bucuri de această activitate. Apoi, nu trebuie decât să iei carioca din set și să umpli punctele și cerculețele de pe pânza-șablon, prevăzută cu motivul ales de tine. În anumite locuri e suficient doar să atingi ușor pânza cu vârful cariocii, însă în cazul cercurilor mai mari, va fi nevoie să le umpli. Pictura cu puncte este o activitate care necesită puțină răbdare, însă rezultatul face fiecare secundă investită să merite.

Înainte de a te apuca de lucru, îți recomandăm să arunci un ochi peste instrucțiunile noastre pas cu pas și să verifici conținutul setului de pictură cu puncte. 

 

Activități pentru susținerea dezvoltării copiilor? Pictura cu puncte!

Pictura cu puncte este de-a dreptul distractivă și realaxantă, căci te ajută să scapi pentru câteva clipe din stresul și haosul cotidian. Pe lângă asta, tablourile cu puncte au puterea de a captiva și a menține atenția chiar și a celor mai zburdalnici copii, pe care îi ajută să își dezvolte abilitățile motorii fine și să își îmbunătățească substanțial capacitatea de concentrare, în timp ce lucrează la propria lor operă de artă!

 

Tabloul cu puncte, un cadou original

Trebuie să recunoaștem că nu oricine se gândește la așa un cadou inedit, potrivit pentru orice ocazie și pentru toate vârstele. Dacă și tu ești în pană de idei de Crăciun, cu ocazia unei zile de naștere sau a unei aniversări de căsnicie, îți sărim în ajutor cu tabloul cu puncte, care va surprinde plăcut și încânta persoana căreia i-l oferi în dar. Poți dărui fie opera de artă finalizată, fie setul de pictură cu puncte, pentru ca ea să realizeze propria ei operă de artă. 

De ce să adori PICTURILE NOASTRE CU PUNCTE?

  • Sunt un produs unic, disponibil doar în Europa.
  • Toate tablourile sunt fabricate în Uniunea Europeană.
  • Pictura cu puncte poate fi o activitate creativă, distractivă și relaxantă chiar și pentru copiii mici.
  • Rezultatul final este o operă de artă impresionantă, pentru care nu ai nevoie de pic de talent sau experiență.
  • Sunt o modalitate excelentă pentru a-ți decora original și creativ propria casă și a atrage admirație din partea oaspeților.
  • Sunt un cadou inedit și inventiv, la un preț convenabil!