Cum realizezi un goblen cu diamante

DBN

Interactiv, individual, creativ și accesibil – cu aceste cuvinte am putea descrie cel mai bine arta goblenului cu diamante. Cu pânzele noastre șablonate ne-am propus să facem această artă accesibilă pentru toți, indiferent de nivelul de experiență artistică. Kitul de goblen cu diamante e ușor de folosit și conține tot ce ai nevoie pentru opera ta de artă strălucitoare.

Cei familiarizați deja cu celebrele noastre picturi pe numere vor fi cu siguranță impresionați de versiunea cu ștrasuri colorate. La fel ca și la pictura pe numere, nu trebuie decât să umpli câmpul de pe pânză în culoarea corespunzătoare, doar că de data aceasta culorile acrilice sunt înlocuite de mici mărgeluțe strălucitoare (diamante), pe care le aplici pe pânza prevăzută cu un strat adeziv cu ajutorul unui stilou special.

Sună simplu, nu? Pentru că așa și este! Cu un strop de răbdare și concentrare, vei vedea cum opera ta de artă capătă contur cu fiecare diamant aplicat, iar la final e gata să fie agățată pe perete și admirată de toate privirile!

Citește mai departe pentru a afla ce conține kitul de goblen cu diamante, cum poți realiza propriul goblen pas cu pas și descoperă sfaturi de la fanii acestei tehnici impresionante.

 

15

17

11

Ce conține setul de goblen cu diamante?

Indiferent că alegi să comanzi un șablon disponibil în galeria noastră sau un goblen personalizat după o poză proprie, setul va conține următoarele:

 • O pânză (rulată sau montată pe un șasiu de lemn) prevăzută cu șablonul ales, cu un strat adeziv și sute de simboluri pe care să le acoperi cu diamante
 • Diamante în culorile necesare pentru modelul ales
 • Un stilou special pentru aplicarea diamantelor cu două capete și o tăviță de depozitare a diamantelor în timpul lucrului
 • Un ghid pe care să îl consulți când ai nelămuriri.

La alegerea ta, putem monta pânza pe un cadru de lemn, ceea ce îți ușurează considerabil munca și îți permite să agăți tabloul direct de perete după finalizare.

 

 32

 

 

 

 

Cum creez un goblen cu diamante?

 1. Desfă coletul de la picteazapoza.ro și derulează pânza sau plasează pânza montată pe cadru pe o suprafață plată alături de restul accesoriilor.
 2. Pânza este prevăzută cu o folie protectoare pe partea cu șablonul, care trebuie dezlipită treptat, pe măsură ce avansezi cu lucrul, și nu toată odată, altfel riști să se usuce stratul adeziv înainte ca tu să finalizezi tabloul. Vârful adeziv al stiloului pentru aplicare este și el prevăzut cu un film protector, pe care trebuie să îl dezlipești înainte de utilizare.
 3. Aruncă o privire peste bucata de șablon pe care tocmai ai dezvăluit-o. Ce simbol se repetă cel mai des? Caută simbolul de pe câmpul de pe pânză pe pachețelele cu diamante.
 4. Să zicem, de exemplu, că simbolul „D” e cel mai des întâlnit. Uită-te peste legenda de pe spatele instrucțiunilor pentru a descoperi ce culoare reprezintă simbolul „D” și care este codul asociat cu el. În baza acestei informații, poți găsi apoi pachetul corespunzător cu diamante.
 5. Varsă câteva diamante pe tăvița albă de plastic și scutur-o ușor. Diamantele se vor poziționa după scuturare cu capătul plat în jos, ceea ce le va face mai ușor de apucat și aplicat pe pânză.
 6. Apasă bine cu vârful stiloului în bucata de ceară pentru ca diamantele să se lipească ușor. Substanța adezivă se păstrează pe vârful stiloului, așa că nu este nevoie să reaplici înainte de fiecare apucare.
 7. Odată ce ai apucat diamantul cu vârful stiloului, aplică-l pe simbolul corespunzător de pe pânză.
 8. După ce ai umplut toate simbolurile de pe pânză cu diamantele corespunzătoare, presează-le (de exemplu, cu o carte), pentru a le fixa mai bine pe pânză.
 9. Ești gata? Felicitări, poți fi mândru de tine! Nu uita să ne trimiți opera ta de artă pentru a împărtăși bucuria cu restul comunității!

 

 

Sfaturi de la experți în arta goblenului cu diamante:

 • E practic să începi cu o culoare de diamante și să treci la celelalte pe rând.
 • Uneori e dificil să aplici un diamant între alte două deja fixate pe pânză. Nu-ți fie teamă să pui mai multă presiune!
 • Diamantele nu se lipesc? Încearcă să reîmprospătezi ceara de pe vârful stiloului de aplicare. Stiloul e gata de treabă atunci când adezivul de pe vârf e vizibil.
 • Ai terminat de lucrat cu o culoare? Păstrează restul de diamante în punguța lor pentru alte opere de artă.
 • Folosește-te de etichetele din pachet pentru a-ți organiza punguțele cu diamante.
 • Ai terminat de lucrat pe bucata de pe care ai dezlipit folia protectoare? Acoper-o la loc cu folia și aplică puțină presiune pentru a fixa diamantele.

 

Ne poți adresa orice întrebări ai la adresa info@picteazapoza.ro 

* Produsul nu este potrivit pentru copiii cu vârsta sub trei ani.